Info

Bellmans Trädgårdar är en koloniträdgårdsförening som ligger vackert beläget vid Klubbensborg i Hägersten i södra Stockholm. På området finns 42 odlingslotter där allt möjligt odlas, från blommor till grönsaker, bär och fruktträd. Bellman har vistats i omgivningarna på sin tid, hans syster har till exempel bott på Hägerstens Gård och det närbelägna Fader Höks Krog vid Klubbensborg besjungs i epistel no 49.

Alla lotter varierar i form och storlek. Vi odlar ekologiskt och komposterar allt trädgårdsavfall. Inget konstgödsel är välkommet. Det finns ett fint klubbhus på området som används av medlemmarna till möten, fester och fikastunder. Vi hyr i viss mån ut huset externt till fester och liknande. Det finns plats för ca 30 sittande gäster. Se mer info på Hyra hussidan.

Allmänheten är alltid välkommen att vandra runt på området, men tänk på att det som odlas i området tillhör kolonisterna.

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen kan du mejla info@bellmanstradgardar.se. Obs, gäller det köplats, se nedan. Vill du hyra huset kollar du på den här sidan.

mini

Intresserad av kolonilott i vår förening?

För närvarande har vi stängt kön för nya köande då kön blivit alltför lång, fler än 100 köande. Titta förbi här nästa år igen, då kan kön ha öppnats igen. Varje år brukar ett fåtal lotter bli lediga.

mini

Hitta hit

Bellmans Trädgårdar ligger längs promenadstråket mellan Vinterviken och Mälarhöjden i Hägersten. I närheten ligger Klubbensborg med café och vandrarhem, och i grannskapet finns också Eolshälls 4H-gård. Närmaste tunnelbanestation finns i Axelsberg eller Mälarhöjden, där skyltar visar vägen ner till Klubbensborg.

Karta

Länk till Lantmäteriets karta som visar var vi finns mer i detalj.

mini


– Bellmans trädgårdar, 2022 | Eolshällsvägen 15, 129 37 Hägersten | Pg 462 74 43-7 –